+32 (0)485 28 48 68Contact

U bent hier

Schetsboek Galore !

Workshop illustratie Gent

Schetsboeken zijn weer helemaal in. Als ze al ooit zijn weg geweest. Picasso had zo‘n 175 schetsboeken om zijn ideeën een plaats te geven, voorstudies vorm te geven of zijn tijdgenoten te kopiëren. Bij andere kunstenaars worden de pagina‘s van een schetsboek een kunstwerk op zich en kunnen ze zo in een kadertje aan de muur. 

Tekeningen in een schetsboek ontstaan vaak spontaan, vanuit een gedachte, een gevoel, een moment. Elke pagina vertelt een ander moment, maar soms vormen ze samen een coherent verhaal of maken ze deel uit van een overkoepelend thema. 

Het ene moment maak je snel een schets met potlood terwijl je op de trein wacht, het andere moment neem je er uren de tijd voor. Fouten zijn toegestaan, mislukte pagina‘s maken deel uit van het werkproces. Illustraties vormen de basis, maar ook losse schrijfsels kunnen. En voor de rest: geen regels. Enkel goesting om er aan te beginnen. 

Workshop schetsboek illustratie MINO

De workshop

Aan de hand van heel wat voorbeelden doe je inspiratie op bij klassieke en hedendaagse kunstenaars en kies je een thema voor jouw eerste schetsboek. Door een aantal leuke tekenoefeningen – al eens een plant getekend in één penbeweging of een schaduwfiguur geschilderd met Oost-Indische inkt? – geef je je creativiteit een boost. Zo kan je schetsboek een dagboek worden. Of een reisverhaal. Een receptenboek. Een logboek voor de moestuin. Je leert het allemaal in deze workshop, en neen hoor, tekenervaring is geen must! 

Workshop schetsboek illustratie MINO 

Materiaal

Je krijgt een schetsboekje om direct mee aan de slag te gaan. Er zijn verschillende soorten tekenmateriaal aanwezig die je kan uittesten. Heb je zelf een favoriet materiaal waarmee je gewoon bent te tekenen? Breng het dan zeker mee.

Voor wie

16+

Tekenervaring is niet vereist. Tekenen is namelijk een leerproces, en iedereen kan het leren. Net als bij koken, sporten, naaien, ... geldt: hoe meer je het doet, hoe beter je erin wordt. En je moet ergens beginnen, toch? Dan is deze workshop perfect om de tekenkriebels te pakken te krijgen! Heb je wel al tekenervaring, dan ben je natuurlijk ook welkom en zorg ik voor extra uitdagingen.

Praktisch & inschrijven 

Do 27.09 (avond) - GENT
Datum:  donderdag 27 september 2018 - 19u tot 22u
Prijs: €70 - gebruik van alle materiaal, schetsboekje en iets lekkers inbegrepen
(Wil je graag een factuur van deze workshop, dan komt er nog 21% btw bij de inschrijvingsprijs)
Locatie: Likebirds, Wiedauwkaai 23K, Gent

>> Schrijf hier in

 

Workshop illustratie schetsboeken Gent

Annulatievoorwaarden

Door in te schrijven voor de workshop ga je akkoord met de volgende voorwaarden:

Omdat er in het verleden te veel mensen zich vrijblijvend inschreven en dan toch nog annuleerden, vragen wij de betaling van je inschrijving zo snel mogelijk te voldoen. Enkel dan is je inschrijving geldig.  

Natuurlijk is het altijd mogelijk dat je door omstandigheden je inschrijving moet annuleren. Je kan altijd iemand anders in jouw plaats laten deelnemen.
Afhankelijk van het tijdstip van de annulering, wordt een percentage van het inschrijvingsgeld al dan niet terugbetaald: 

- annulering >30 dagen vóór aanvang van de workshop: 100% van het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald
- annulering 30-14 dagen vóór aanvang van de workshop: 50% van het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald
- annulering 14-7 dagen vóór aanvang van de workshop: 25% van het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald
- annulering <7 dagen vóór aanvang van de workshop: het inschrijvingsgeld wordt niet terugbetaald

Geannuleerde inschrijvingen worden niet verplaatst naar een andere workshop op een latere datum. 

Workshop illustratie schetsboek Gent

Workshop schetsboek illustratie MINO