+32 (0)485 28 48 68Contact

U bent hier

Schetsboek Galore !

Workshop schetsboek illustratie MINO

Voor deze workshop deed ik inspiratie op uit het New Yorkse "The Sketchbook Project“. In de Brooklyn Art Library werden sinds 2006 al bijna 40.000 schetsboeken uit meer dan 135 landen verzameld. En de collectie, waar al meer dan 70.000 artiesten aan meewerkten, blijft groeien!

Schetsboeken zijn weer helemaal in. Als ze al ooit zijn weg geweest. Picasso had zo‘n 175 schetsboeken om zijn ideeën een plaats te geven, voorstudies vorm te geven of zijn tijdgenoten te kopiëren. Bij andere kunstenaars worden de pagina‘s van een schetsboek een kunstwerk op zich en kunnen ze zo in een kadertje aan de muur. 

Tekeningen in een schetsboek ontstaan vaak spontaan, vanuit een gedachte, een gevoel, een moment. Elke pagina vertelt een ander moment, maar soms vormen ze samen een coherent verhaal of maken ze deel uit van een overkoepelend thema. 

Zo kan een schetsboek ook een dagboek worden. Of een reisverhaal. Een receptenboek. Een logboek voor de moestuin. Een verzameling van je favoriete dingen. 

Workshop schetsboek illustratie MINO 
Het ene moment maak je snel een schets met potlood terwijl je op de trein wacht, het andere moment neem je er uren de tijd voor. Fouten zijn toegestaan, mislukte pagina‘s maken deel uit van het werkproces. Illustraties vormen de basis, maar ook losse schrijfsels kunnen. En voor de rest: geen regels. Enkel goesting om er aan te beginnen.

De workshop

Aan de hand van heel wat voorbeelden doe je inspiratie op bij klassieke en hedendaagse kunstenaars en kies je een thema voor jouw eerste schetsboek. Door een aantal droedeloefeningen, leer je in no time associatief te denken. Daarna toon ik jou hoe je dagelijkse indrukken kan terugbrengen tot een eenvoudige illustratie, een kleur, een patroon. Hoe geef je een schetsboek vorm? En hoe ga je dagelijks op zoek naar inhoud? 

Workshop schetsboek illustratie MINO 

Materiaal

Je krijgt een klein schetsboekje om direct mee aan de slag te gaan. Er zijn verschillende soorten tekenmateriaal aanwezig die je kan uittesten. Heb je zelf een favoriet materiaal waarmee je gewoon bent te tekenen? Breng het dan zeker mee.

De locatie

Mino houdt van gezelligheid! Voor mij geen saaie workshops in een muf lokaal en lauwe percolatorkoffie. Bij Likebirds voel ik mij thuis: er is veel daglicht en de leuke en warme inrichting werkt heel inspirerend. Ik wil er voor zorgen dat elke workshop een totaalbeleving is: je komt natuurlijk in de eerste plaats om iets bij te leren, maar je kan er ook gezellig een babbeltje slaan met andere creatievelingen, ervaringen uitwisselen, elkaar tips geven. Denk bij dit alles nog wat heerlijke sweets en je weet wat ik bedoel :)

Voor wie

16+

Deze workshop is geschikt voor zowel ervaren tekenaars als beginners. Want iedereen kan tekenen. De ene heeft gewoon al wat meer geoefend dan de andere. Heb je dus nog niet veel ervaring met tekenen maar wil je het wel heel graag leren en gaat het enorm kriebelen als je de inhoud van deze workshop leest? Dan ben je meer dan welkom. 

Met MINO geef ik workshops illustratie waarmee je direct aan de slag kan in een bepaalde toepassing, vanuit mijn ervaring als grafisch ontwerper en illustrator. Ben je eerder op zoek naar een cursus waarbij je waarnemend leert tekenen aan de hand van klassieke technieken en materialen? Dan is deze workshop minder geschikt voor jou.

Praktisch & inschrijven

Schetsboek Galore!
Datum:  donderdag 19 april 2018 - 19u tot 22u
Prijs: €70 - gebruik van alle materiaal, schetsboekje en iets lekkers inbegrepen
Locatie: Likebirds, Wiedauwkaai 23K, Gent
>> Schrijf hier in

 

Annulatievoorwaarden

Door in te schrijven voor de workshop ga je akkoord met de volgende voorwaarden:

Omdat er in het verleden te veel mensen zich vrijblijvend inschreven en dan toch nog annuleerden, vragen wij de betaling van je inschrijving zo snel mogelijk te voldoen. Enkel dan is je inschrijving geldig.  

Natuurlijk is het altijd mogelijk dat je door omstandigheden je inschrijving moet annuleren. Afhankelijk van het tijdstip van de annulering, wordt een percentage van het inschrijvingsgeld al dan niet terugbetaald: 

- annulering >30 dagen vóór aanvang van de workshop: 100% van het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald
- annulering 30-14 dagen vóór aanvang van de workshop: 50% van het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald
- annulering 14-7 dagen vóór aanvang van de workshop: 25% van het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald
- annulering <7 dagen vóór aanvang van de workshop: het inschrijvingsgeld wordt niet terugbetaald

Geannuleerde inschrijvingen worden niet verplaatst naar een andere workshop op een latere datum.