+32 (0)485 28 48 68Contact

U bent hier

Styling & fotografie

Workshop Styling & fotografie in Gent

Als kleine creatieve onderneming, freelancer, blogger, …  ken je het belang van mooie foto's op je webstek. Ze zorgen ervoor dat jouw webshop nét dat tikje anders is dan alle andere, trouwe lezers telkens opnieuw jouw blog bezoeken.

Maar als solo-ondernemer is het niet altijd evident om alle taken te combineren en tijd vrij te maken voor styling en fotografie. Terwijl je weet dat een mooie foto je product net beter doet verkopen en je verhaal met een leuk beeld erbij interessanter wordt om te vertellen.

Ben je benieuwd hoe wij het aanpakken en hoe je relatief snel een professionele foto kan maken in je eigen mini homemade studio? Dan is deze workshop iets voor jou!

Maar ook als je geen professionele ambities hebt en puur als hobby graag mooie foto's maakt van allerlei producten, ben je welkom. Omdat we de workshop bijna op maat van iedereen voorbereiden en persoonlijk begeleiden, kan iedereen deelnemen, ongeacht jouw achtergrond of ervaring.

 Workshop Styling en FotografieWorkshop styling & fotografie

De workshop

Voor deze workshop werk ik samen met Silvie Bonne, een fantastische fotografe uit Brugge met een geweldig oog voor detail. Zij neemt het luikje fotografie voor haar rekening en legt de basisbeginselen uit: hoe kom je door middel van daglicht, een reflectiepaneel en de manuele instellingen op je digitale fototoestel tot een mooie foto? Ook de verschillende camerastandpunten komen aan bod.

Ik toon je hoe je een productstyling op een tafel voorbereidt, welke achtergronden je kan gebruiken, waar je leuke props vindt, hoe je kleuren en materialen kan combineren en welke regels je kan volgen om tot een geslaagde compositie te komen.

In het tweede deel van de workshop ga je zelf aan de slag met de door jou meegebrachte producten. Je bedenkt een styling concept dat bij jouw product past en maakt een reeks foto's. Doorlopend kan je bij ons terecht voor persoonlijk advies. Daarna hebben we het ook nog kort over de nabewerking: welke apps of online programma's kan je gebruiken om je foto's nog mooier te maken? Hoe werkt Lightroom?

Op het einde van de dag ga je naar huis met een fotoreeks op je toestel, massa's tips & tricks in je hoofd en een ton inspiratie om thuis verder aan de slag te gaan! 

Dit is een workshop productfotografie. Het fotograferen van mensen, architectuur, landschappen, … vraagt een andere aanpak en komt niet aan bod.

 Workshop Styling & FotografieWorkshop Styling & fotografie in Gent

Voor wie

Deze workshop is bedoeld voor creatieve ondernemers, freelancers, bloggers of iedereen die op een bepaalde manier creatief bezig is en mooie productfoto’s wil gebruiken om dat te vertellen. Maak je website, online shop, blog nóg mooier, boeiender en succesvoller. Of maak van je hobby een echte passie! 

Praktische info

De laatste workshop ging door op 15.09.2017. Momenteel staan er nog geen nieuwe workshops in de agenda. 
Blijf je graag op de hoogte van de nieuwe workshops in 2018? Schrijf je dan hier in op de mailinglist.

PROGRAMMA:
9u30: wij én de koffie staan klaar om jullie te verwelkomen
10u: workshop deel 1: theorie & inspiratie
12u: lunch
13u: workshop deel 2: praktijk + korte inleiding tot Lightroom
16u30: talks & sweets

KOSTPRIJS: €225

Meebrengen:
Je eigen spiegelreflex camera of een goed digitaal fototoestel met manuele instellingen + de handleiding + kabeltje

Een 10-tal producten die je graag wil fotograferen. Hoe meer je zelf meebrengt, hoe meer je kan variëren en oefenen. Extra materiaal, achtergronden, props, … om je styling concept uit te werken zijn aanwezig. We geven een aantal tips en voorbeelden, maar gaan niet uitgebreid in op foodfotografie. Wil je graag foodfoto's maken, dan breng je best zelf wat verschillende soorten food mee.

Workshop Styling & fotografie in Gent

Door in te schrijven voor de workshop ga je akkoord met de voorwaarden: 
Omdat er tijdens vorige workshops te veel mensen vrijblijvend inschreven en dan toch nog annuleerden, vragen wij de betaling zo snel mogelijk in orde te brengen. Hebben we je betaling na 7 dagen nog niet ontvangen, dan geven we je plekje weer vrij.

Natuurlijk is het altijd mogelijk dat je door omstandigheden je inschrijving moet annuleren. Afhankelijk van het tijdstip van de annulering, wordt een percentage van het inschrijvingsgeld al dan niet terugbetaald: 

- annulering >30 dagen vóór aanvang van de workshop: 100% van het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald
- annulering 30-14 dagen vóór aanvang van de workshop: 50% van het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald
- annulering 14-7 dagen vóór aanvang van de workshop: 25% van het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald
- annulering <7 dagen vóór aanvang van de workshop: het inschrijvingsgeld wordt niet terugbetaald

Geannuleerde inschrijvingen worden niet verplaatst naar een latere datum.